torsdag 22. desember 2011

Hvordan gjennomføre en registrering på regObs


I dette innlegget gjør jeg alle leddene i en registrering. Jeg gjør en registrering av skredaktivitet. Dette er en observasjon vi gjør for å underbygge snøskredvarslingen.

I innlegget #Pålogging og opprettelse av ny konto på regObs# gjennomgår jeg hvordan opprette bruker og hvordan logger på. Jeg regner med at du er på forsiden av regObs nå.


Det er fire valg på naturfare. Observasjoner knyttet til snøskredvarslingen er sortert under Snø. Klikk på knappen "Snø".

Her er en side som ligner hovedsiden, men som retter seg mot snø og snøskred relaterte observasjoner. Hvis dette er det du er interessert i, kan du legge bokmerke på denne siden.

Klikk "Registrer en observasjon". (Resten av knappene kommer jeg tilbake til senere.)

1. Observatør
Det som møter deg nå er info om deg som observatør.


Er du pålogget er denne siden bare for å bekrefte at du er du.

Gå videre ved å klikk på fanen "2. Stedopplysninger".

2. Stedopplysninger
Denne siden går jeg mer innpå i innlegget "pålogging og opprettelse av ny konto på regObs". Her tar jeg kortformen. Merk! En registrering blir ikke godkjent om ikke den er koordinatfestet.


Velg et sted. Dette kan du gjøre ved å enten hente opp noe du har registret tidligere (skriv navnet i "Stedsnavn" feltet) eller du kan velge et nytt sted ved å klikke i kartet. Du kan zoome i kartet ved å dobbeltklikke. Du kan lage en firkant og zoome ved å holde shift inne mens du klikker og drar.

Merk! Valget "Utstrekning - punkt/område", vil påvirke hvilke valg du får under registrering.
Dette fordi noen observasjoner assosieres med et område mens andre assosieres med et punkt. Snøskredaktivitet som jeg skal legge til her er assosiert med et område.

Gå videre ved å klikk på fanen "3. Registrering".

3. Registrering
Her kan du velge blant en eller flere registreringer. En observasjon må også ha et tidspunkt.


Merk at tidspunkt for en observasjon er obligatorisk og om det ikke er fylt ut blir registreringen ikke godkjent. Så, fyll inn tiden observasjonen er gjort.

Velg deretter feltet som heter "Skredaktivitet". Her er ingen registreringen så feltet er tomt. Men, klikker du på det grønne pluss (+) tegnet kommer et tomt skjema opp.


Fyll ut så nøyaktig som mulig. Merk at på dette skjema er "Ca. tid" tidspunktet når skredet gikk. Det er av og til vanskelig å angi, men anslå best mulig. Er det fare for missforståelser så legg til en kommentar.

Når registreringen er ferdig, klikk på fanen "4. Fullfør".

4. Fullfør
Her bekrefter du data som du er i ferd med å legge til regObs.


Denne rapporten er ikke særlig god og kommer til å høy prioritet på å bli oppgradert.

Merk også at hvis du har glemt å fylle i obligatoriske felter kommer en feilmelding når du trykker på knappen "Send inn". Her glemte jeg å legge til tidspunkt for registreringen.


På en vellykket registrering skal du få en "takk for ditt bidrag" beskjed og observasjonen skal komme opp i info-strømmen på regObs-forsiden og på startsiden for snø.

2 kommentarer:

 1. Hei.
  Prøver å komme i gang med RegObs på min android-telefon. Slik RegObs er nå er den ganske vanskelig å lese. Kommer RegObs i en androidtilpasset versjon.
  Mvh John

  SvarSlett
 2. Webutgaven (som beskrives her) er laget for bruk på maskin, og jeg har testet den på lesebrett og de fungerer fint der. På telefon blir det nok smått.. Det er ikke planer pr nå å lage en mobilutgave av websiden, men det vi jobber med nå er å få på plass en app til regObs. Noe som virker uten eller med lite mobil-nett. Noe som gir mulighet til å bruke GPS og kamera i telefonen osv. Dette skal være til android og iOS (og WindowsPhone kommer nå som en kule så vi må nok støtte den også).

  Vi ser ikke for oss at man skal kunne gjøre alt på en app, bare det som er mest hensiktsmessig med få tastetrykk i felt.

  Jeg regner med å lage et innlegg om dette snart. Inntil videre se et gammelt innlegg: http://regobs.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

  SvarSlett