torsdag 22. desember 2011

Pålogging og opprettelse av ny konto på regObs


I dette innlegget går jeg gjennom hvordan logge seg på regObs og hvordan opprette konto når man er førstegangsbruker.

Fordelen med å være pålogget er at regObs kan fylle ut felter for deg og du kan finne igjen steder du har registrert tidligere (se kart og stedsøk i forbindels med en registrering). Hvis man ikke er pålogget, har man tilgang til det meste av funksjonalitet, men alle observasjoner tilfaller en anonym bruker og steder som legges til er ikke gjenbrukbare.

Så, pålogging:
Legg merke til [Logg på] oppe til høyre. Trykk på denne og du får opp et nytt vindu.Om du har en bruker så skrives brukernavn og passord inn og trykk knappen "logg på". Ferdig.

Som bekreftelse for at du er på logget, legg merke til at brukernavnet vises oppe til høyre på skjermbildet.Opprette bruker:
Om du ikke har en bruker, legg merke til teksten oppe i påloggingsvinduet. Klikk på "Registrer" og du får opp et nytt vindu.Som minimum må du velge et kallenavn, oppgi epostadresse og passord. Når du trykker "opprett konto" blir brukeren lagt til systemet, men du blir ikke logget på. Husk derfor på å logge deg på når du har opprettet bruker. Og legg merke til at brukernavnet vises oppe til høyre på skjermbildet.

(Samme bildet som vist over)


Merknad 1: Kallenavnet er det som vises sammen med data som legges til regObs. Her kan man velge noe generelt som "Ola", noe spesielt som "Ola Nordmann", eller noe kryptisk som "FrikjørerOla22". Dvs at man kan eksponere seg eller anonymisere seg ved valg av kallenavn.

Merknad 2: epostadressen er brukernavnet i systemet. Glemmer du passord kan du få generert nytt passord og da sendes det til denne epostadressen.

Merknad 3: Passord må være minimum 4 tegn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar