mandag 28. april 2014

Kjente problemer og løsninger


Det er noen kjente hikker i regObs. Noen greier vi ikke finne ut av men de fleste er under utbedring. Under lister jeg opp noen kjente feil og mangler og hvordan man kan jobbe seg rundt dem.

På forhånd sier jeg "beklager ulempen"... Vi mottar også gjerne melding om feil som oppdages!

(1) Om man bare åpner "ett snøskred"skjema tvinges man til å sette skredtidspunkt for å få sendt inn

Hva: Om man åpner "ett snøskred" skjema på regObs  (bare åpner det men ikke fyller noe i det) så vil du tvinges til å skrive skredtidspunkt for å få sendt inn. Selv om du ikke har skrevet noe annet i skjema og ikke vil rapportere noe snøskred..
Skal det være sånn?: Nei. Skjema skal merke at det ligger data i dem slik at regObs gjør en sjekk på at det som er lagt inn ikke er feil (at tall er tall med komma, at obligatoriske felter er fylt ut osv). Det er en feil med ett snøskredskjema hvor skjema tror du har registrert noe der bare ved å åpne det.
Løsning: Om du ikke skal registrere et snøskred så ikke åpne skjema. Om du har gjort det så skriv inn et tidspunkt. Skjema blir da sendt inn tom. Det blir ikke feil - men det blir rotete..

(2) Registreringen vil ikke lastes opp i første forsøk

Hva:  Av og til, en sjelden gang når man forsøker å laste opp en registrering (trykker send inn på fullførvisningen) reagerer ikke nettleseren på at knappen trykkes men knappen deaktiverers. 
Skal det være sånn: Nei! men vi forstår ikke helt hva som forårsaker det..
Løsningen: Send inn knappen aktiveres igjen etter 45sek og du får en melding om at "innsendingen tar lang tid". 45sek er lenge nok til at de fleste registreringer om går fint blir registrert. Da kan du trykke send inn igjen. Normalt går det i 2dre forsøk.
Merk: om nettleseren jobber, altså at det snurrer og går i fanen på nettleseren, behøver du ikke klikke igjen. Da risikerer du at registreringen blir sendt inn to ganger.
Et tips!: En tryggere måte å registrere på når du får feilmeldinger som denne er å sende inn litt og litt. Du kan først bare registrere en enkel ting og så kan du legge til og endre observasjonene dine. Se for eksempel siste lysbilde på: http://regobs.blogspot.no/2013/01/grunnleggende-regobs.html

Om en innsending tar mer en 45sek kommer denne meldingen opp. Om
nettleseren jobber med innsendingen (at det spinner i nettleserfanen
 eller lignende) så kan du vente litt til, men at en insending tar så
mye tid som 45sek er eksepsjonelt. Da er du på dårlig nett og sender
 store bilder..(3) En observasjon som er din er registrert med anonym bruker.

Hva: Det er appen som svikter av og til og observasjonen kommer inn men inloggingen blir ikke gjort riktig. Når det skjer, skjer det som regel når det er dårlig dekking.
Det skal heller ikke være sånn..
Løsning: Send meg en epost med lenken (når du ser på observasjonen så har den en unik web-adresse/URL - send denne til raek(ved)nve.no) så knytter jeg observasjonene mot brukeren din i databasen.
Registreringen av jordskred feiler av og til

Skal være løst februar 2014

Hva:  Litt mer en en skjeden gang og alt ofte får vi en feil når man forsøker å registrere jordskred med URL og bilder. Av og til kommer deler av registrerinen gjennom. Av og til ingenting..
Skal det være sånn: Nei! Vi jobber med å fixet den.
Løsning: Det viser seg at hvis man registrerer jordskredet for seg og derretter etterregistrerer url og bilder så går det mye bedre!

Observasjonene ligger ikke merket med varlingsregion og dukker ikke opp der de skal i søk

Skal være løst januar 2014

Hva: En observasjon som helt klart burde være knyttet til en varslingregion, et fylke eller en kommune er ikke det... Den ligger merket som "ingen varlingsregion" og finnes gjerne under "resten av Norge" søket.
Skal det være sånn: Nei.. men GIS tjenestene som leverer disse dataene til regObs hangler litt. 
Løsning: Vi ser over data jevnlig og når vi oppdager feil, korrigerer vi det. Du trenger ikke gjøre noe.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar