onsdag 4. desember 2013

Samling av opplæringsstoff

Dette er en side hvor jeg samler opplæringstoff til regObs. Det er i hovedsak en innholdsfortegnelse av andre sider som tar for seg nettopp, opplæringstoff.

Først litt om..
Versjoner av regObs: Det ligger 3 versjoner av regObs ute. En for testing mens vi utvikler (blå versjon), en for kursing eller opplæring (rødt versjon) og en normal versjon (svart versjon). Det er bare i normal regObs at vi tar vare på data for vurdering og varsling!

kompetanse på bidragsytere i regObs: Vi har kompetanse på bidragsytere i regObs. Derfor er det stjerner bak brukernavnene. Her finner du forklaring på hva stjernene betyr.

Ny bruker og kallenavn: Det er noen ting man kan tenke på når man oppretter ny bruker i regObs. Valg av kallenavn for eksempel. Også kan man få nettleseren til å huske innloggingen din så du slipper å logge inn neste gang du er på regobs.no
Nyttig info om web:

Hvordan gjøre en registrering regObs versjon 3.0: Vi har i siste versjon av regobs.no endret på hvordan man registrerer observasjoner. Her gis en kort presentasjon av det viktigste man må gjennom når man registrerer.

Hva bør et fullt sett observasjoner inneholde?: Dette er malen som observatørene til Snøskredvarslingen jobber etter.

Grunnleggende regObs[Gammel pressentasjon] Som en innføring til de ulike delene av regObs har jeg laget en presentasjon. Denne omfatter min side, snø-siden, registreringssiden, detaljvisning, hent ut data siden og hvordan app registrering kan følges opp på web for etterregistrering.

Hvordan hente ut data i regObs: Kort om hvordan søke opp data i regObs og ulike muligheter til å sortere dem på.

Nyttig info om app:

Enkel bruk av regObs-appen: Snøskredvarslinga laget en oppskrift til hvordan gjøre en enkel registrering med regObs app'en.

App'en skal virke også uten internett dekning[Gammel pressentasjon] regObs app'en er laget for å kunne virke når det ikke er internett tilgjengelig. Selv om det ikke er nett er det en GPS i telefonen som gir posisjon og telefoner har et lokalt minne som kan lagre en observasjoner om data ikke blir overført med en gang.

regObs og AvyLab[Gammel pressentasjon] Det finnes mange app'er hvor man kan lage snøprofiler. AvyLab er en som finnes til iOS. Her finner du noen screenshots fra en presentasjon jeg laget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar