torsdag 20. november 2014

Forslag til en effektiv arbeidsprosess

Noen foretrekker å gjøre registreringer fult ut på regObs.no og noen foretrekker å bare bruke regObs appen. Men, applikasjonene er også ment å brukes sammen og gi en effektiv arbeidsprosess ved å gjøre noe av observasjonene i felt og fylle på med mer informasjon på web senere. 

Begynn i appen
  • Registrer noen bilder og observasjoner i kortform ved hjelp an nedtrekksmenyer og stikkord.
  • Ikke bry deg om at du må sende inn observasjoner fra flere steder på turen i flere omganger. Ulike bilder og ulike observasjoner har ulike koordinater og ulike tidspunkt så det er naturlig at ikke alle observasjonene henger sammen i en stor registrering.
  • Tenk litt på at du mangler oversikt tidlig på turen så det kan være nødvendig å begrense observasjoner til fakta og hva du ser.
  • På slutten av turen kan du gjerne fylle ut skredproblemer og farevurdering før du kjører hjem.
Det vi nå har oppnådd er at varslingsgruppa har verdifull informasjon på et tidlig tidspunkt. Kanskje observasjonene er litt manglende, men det retter du på etterpå.

Dessuten slipper du nå å fylle inn sted, velge tid, flytte bilder fra kamera eller tlf til maskin og laste dem opp på regobs.no. Grovskissen av observasjonen din ligger på regObs nå. Bilder, koordinater, tidspunkt og de ulike observasjonene ligger inne.

I appen er du (1) innlogget, (2) du har posisjonen din gitt av gps og (3) du får grunnobservasjonen på plass med en gang.
Fullfør jobben på web
Observasjonene dine finner du kanskje i noen av sammendragene på forsidene eller på dine observasjoner. Alternativt kan du søke dem opp. Eller om du ber om epost kvitteringer (Innstillinger valg i appen) så kan disse brukes til å finne observasjonene igjen.

Du finner igjen observasjonen din på (1) forsiden eller undersider av regObs bilde eller (2) side for dine data eller (3) om du ber om kvittering under innstillinger i appen så får du en epost med lenke til denne registreringen.
Du kan nå:
  • endre hver observasjon på detaljvisning. Det krever at du er innlogget. Trykk på "endre" og fyll ut med tekst og mer komplett innhold og til slutt klikk på "oppdater".
  • I tillegg kan du legge til observasjoner på denne registreringen. Disse finner du oppe til høyre over kartet.
  • Merk at du kan endre på posisjon og gi stedet et navn også. Om du gir stedet et navn så dukker det opp i søk senere.
Du kan oppdatere registreringen din ved å (1) endre/oppdatere hver observasjon, (2) legge til observasjoner og (3) oppdatere stedinformasjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar